Detta är en annons från Daikin

Bäst i Sverige 2016 – nu blir de ännu bättre

Detta är värmepumparnas Rolls Royce som är anpassad för – och klarar av – även de tuffaste svenska förhållandena.
Daikins Caldo XR är utrustad med avancerad öppen spis logik, extremt effektiv luftrening och presterar ordentligt med effekt ända ner till -25 grader.
– Det är vi ensamma om på marknaden, säger Tomas Wiak, produktchef på Daikin i Sverige.
Behöver du hjälp för att hitta värmepumpen som passar just dig? Fyll i formuläret nedan för att få kostnadsfri hjälp.

När det kommer till värmepumpar är Daikin helt enkelt världsledande.
Få konkurrenter kan mäta sig med företagets 90 år långa erfarenhet och de över 10 miljoner värmepumparna som man tillverkade bara under det senaste året.
Och Daikins enorma erfarenhet lyser igenom på kvaliteten.

Sveriges bästa värmepump

Så sent som förra året blev dåvarande flaggskeppsmodellen Ururu R35 utsedd till Sveriges bästa värmepump i precis alla kategorier av Kyl- och värmepumpimportörerna.
Nu släpper Daikin en värmepump som är ännu ett par snäpp vassare. Caldo XR är utvecklad av Daikins främsta internationella tekniker som tillsammans med Daikins erfarna svenska installatörer har tagit fram en värmepump som är utformad för att klara av både de höga kraven och tuffa förutsättningarna som finns i Sverige.
Resultatet är snudd på revolutionerande. Caldo XR erbjuder bland annat:

Effektivitet till -25 grader
Caldo XR presterar minst sin nominella effekt ner till -25 grader vilket betyder att du kan lita på din värmepump även under de kallaste vinternätterna tack vare Daikin. Ingen annan maskin på den svenska marknaden kan prestera på samma höga nivå.

Öppen spis logik
Allt fler svenskar väljer att installera öppen spis eller braskamin i sina hus och nu finns det äntligen en värmepump som är anpassad för detta. I stället för att stänga av sig medan du eldar, vilket gör att det oftast bara bli varmt i området kring din öppna spis och kallt i resten av huset, går Caldo XR över till dynamisk fläktdrift och sprider värmen jämnt i huset, ju större skillnad mot inställd temperatur, desto högre fläkthastighet. När glöden slocknat och temperaturen börjar gå ner drar Caldo XR igång kompressorn igen så att temperaturen i huset blir den du önskar.

Avancerad luftrening i toppklass
Luften passerar det luktborttagande filtret som fångar upp luftburna dammpartiklar och skadliga organiska kemiska ämnen som bakterier, virus och allergener. Daikins Flash Streamer bryter därefter ner virus- och mögelpartiklar. Faktum är att 99 procent av alla skadliga virus bryts ner – väldigt tacksamt och i synnerhet vid skol- och dagisstart samt vid förkylningstider.

Förutom ovanstående punkter är Caldo XR framtidssäkrad, detta tack vare att den använder sig av ett högeffektivt och miljövänligt köldmedium: R32.
Den har också fördelen att du kan justera temperaturen i ditt hus i steg om 0,5 grader. Självklart är Caldo XR också förberedd för wifi vilket ger dig en mängd möjligheter att styra din värmepump direkt i din mobiltelefon.
Men viktigast är tryggheten. När du väljer Daikin så får du ett varumärke som står för kvalitet, som du kan lita på. Du får till exempel hela 6 års produktgaranti om du gör en garantiregistrering, och möjligheten att försäkra produkten i ytterligare 10 år vid garantitidens utgång.

Får hjälp av din lokala expert

Du vet också att du kommer att spara pengar på din elförbrukning genom att byta ut en äldre modell till en nyhet av absolut högsta klass.
– Säger jag att du kommer att spara mellan 2 500 och 4 000 kronor om året jämfört med din gamla värmepump så är jag konservativ, säger Tomas Wiak, produktchef på Daikin i Sverige.
Daikin Caldo XR finns i två varianter, XR30 och XR40. Att veta vilken värmepump som passar just dig kan verka svårt, men det finns hjälp att få som är både enkel och kostnadsfri.
– Det bästa du kan göra är att prata med din lokala installatör som har erfarenhet av att installera minst ett hundratal men förmodligen flera tusen värmepumpar och vet exakt vilken som passar dig bäst, säger Tomas Wiak.

Hur mycket pengar kan just du spara? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig